Return to site

BUSINESS X COFFEE

Online kaffepaus för företagare

En viktig aspekt för att må bra och för att lyckas som företagare är att man upplever stöd från sin omgivning och har känslan av att man är del av en gemenskap. Därför har Julia och jag kommit på idén att bjuda in andra företagare till en gemensam kaffepaus! Speciellt tänker vi på sådana som inte har sällskap till sina kaffepauser, ex alla ensamföretagare. För att göra det så enkelt som möjligt att delta sker träffen online.

En av de största negativa aspekterna med att vara ensamföretagare är just ensamheten. När jag först startade mitt företag år 2009 minns jag att jag upplevde ensamheten som ett stort problem. Jag kommer också ihåg att jag lovade mig själv att jag aldrig mer skulle vara ensam i mitt företagande, att alltid försöka hitta en partner eller ett nätverk med vilket jag skulle jobba. Jag har också hört från flera av mina kunder att de kan känna sig ensamma med sitt företag.

För att trivas, må bra och lyckas i sitt arbete är det viktigt med gemenskap. Därför behöver du satsa på att skapa ett socialt nätverk som företagare, speciellt om du är ensam i ditt företag. Här kommer tre sätt som kan vara till hjälp för dig att skapa ett socialt nätverk för dig som företagare:

1. Hitta dig en så kallad stridspartner. En stridspartner är en annan företagare som du kan träffa regelbundet t.ex. en gång i veckan. Jag har en stridspartner som jag träffar varje måndag klockan 8 på morgonen, oftast genom Skype eller genom ett telefonsamtal. Vi går genom veckan som kommer och diskuterar saker som vi upplever vara utmanande just nu. Detta hjälper oss att vara mer fokuserade samtidigt som vi får stöd av varandra och delar en gemenskap. Skaffar dig alltså en stridspartner!

2. Fokusera på ett skapa goda kontakter till dina kunder. Goda kontakter till kunderna hjälper dig, dels att trivas bättre med det du gör och dels underlättar det försäljningen. När du marknadsför och säljer dina tjänster så kan du göra som en av mina företagarbekanta, skriv upp de tio mest intressanta kunderna som du skulle vilja jobba med. Som företagare kan du ju välja vem du försöker få som kund.

3. Gå på nätverksträffar för företagare, t.ex. lokala utvecklingsdagar. Olika företagarföreningar och utbildningsorganisationer såsom yrkesskolor eller universitet ordnar ofta träffar för företagare som är helt gratis! När jag jobbade vid yrkeshögskolan Novia överraskades jag av hur många seminarier av hög kvalitet som ordnades vid Campus Allegro. Ta tillfället i akt och besök dessa tillfällen för att utvidga ditt sociala nätverk. Företagarkryssningen är ett exempel på nätverksträff för småföretagare.

Vi vill nu också dra vårt strå till stacken och erbjuda ett enkelt sätt för företagare att nätverka samt uppleva stöd och gemenskap med andra företagare. Vi startade redan 7.3.2019 med BUSINESS X COFFEE, vår första virtuella kaffepaus. Träffen blev så lyckad, vi hade fina diskussioner, att vi vill fortsätta på torsdag 14.3 och 21.3.2019 kl 14. Välkommen med! Du deltar alltså från ditt eget kontor, din soffa eller var du råkar befinna dig. Det enda du behöver göra är att anmäla dig till Zoom- träffen på nedanstående länk, koka dig en kopp kaffe och bänka dig vid datorn kl 14 på torsdag!

Ha det gott alla!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK