Return to site

Företagare

-snabbhet eller kvalitet?

Snabbhet och kvalitet är två viktiga faktorer då man är företagare. Utmaningen är dock att kombinera dessa två, speciellt i början av företagandet är det svårt att vara både snabb och göra någonting riktigt bra. Vilken lönar det sig att satsa på?
 

Jag deltog för några år sedan i ett seminarie med Kaj Mikkos från Sverige, han är professor i innovationsteknik. Vi indelades i små grupper och han gav oss en låda, lite sugrör och tejp. Vårt uppdrag blev att skapa ett fordon som skulle utvärderas på tre punkter; snabbhet, höjd och kvalitet. Det gick inte så bra för min grupp, vi blev sist. Många gånger är det ju dock misstag man lär sig bäst av. Mikkos feedback var något jag tog med mig; när vi märkte att vi inte kunde bli snabbast borde vi ha satsat på att vinna någon av de andra kategorierna istället.

Som företagare är snabbheten otroligt viktigt, speciellt i början. Försök göra saker snabbt! Det svåra är dock att både vara snabb OCH ha bra kvalitet. Dessa två faktorer är med och påverkar ditt företag och jag påstår att i början av karriären så vinner snabbheten över kvaliteten.

Orsaken till att påstår det här är att man i början av sitt företagande inte vet vad kvalitet är. Du vet inte vad dina kunder vill ha, du vet inte vad som fungerar. Det som du tycker är bra är inte nödvändigtvis det kunden är ute efter. Därför vinner snabbhet över kvalitet, i början. När du har testat olika saker och vet vad kunden vill ha, då ska du satsa på kvaliteten!

Gör snabba beslut och gör dem tillräckligt bra!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK