Return to site

Hur veta om jag prioriterar rätt i mitt företag? Del 1

En av deltagarna i GROW 3 ställde nyligen en viktig fråga; Hur vet jag om jag prioriterar rätt i mitt företag? Vare sig vi vill det eller inte, vare sig vi är medvetna om det eller inte, har vi alla olika prioriteringar och de styr vårt beteende. Det kan t.o.m. vara så att vi har en del prioriteringar i teorin och andra i praktiken. Som företagare räcker det dock inte att bara ta sina egna preferenser i beaktande, utan våra prioriteringar styrs även till stor del av kunden. För att svara på frågan har vi valt att göra en djupdykning i ämnet och presenterar de kommande veckorna en serie inlägg kring temat prioriteringar här på bloggen.

I den här video berättar Coach Seb en liknelse om en åsna, som är både hungrig och törstig. Åsnan står i ett vägskäl, hon vet att åt ena hållet finns hö att äta och åt andra hållet finns vatten att dricka. Men åsnan är obeslutsam, hon tvekar, borde hon äta höet först och sedan dricka vatten, eller tvärtom!?

Åsnan grubblar så länge, på vilket hon ska göra först, att hon blir trött och utmattad och till sist dör hon av hunger och törst. Som företagare är situationen liknande; du kan göra (nästan) vad du vill i ditt liv, men du kan inte göra allt samtidigt.

Följ med oss de kommande veckorna då vi dyker djupare i temat och ser på vad som kan hjälpa oss att prioritera rätt! Om du vill läsa vad vi skrivit om temat redan tidigare kan vi rekommendera att du tar en titt på Eisenhowers prioriteringsmatris, Kanban-diagrammet samt hur du ställer upp mål och gör ett inlärningsavtal.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly