Return to site

Inlärning är avgörande för företagare

En av våra värderingar och en viktig sak vi vill lyfta fram i våra utbildningar för företagare är vikten av kontinuerlig inlärning. Världen förändras kontinuerligt och våra kunder med den. I videon ger jag tips om hur man kan processa sina frågeställningar och dra nytta av nya intryck.

Jag var nyligen ute på resa till Venedig och för mig är resor en ypperlig möjlighet att se på mitt liv och det jag håller på med ur ett fågelperspektiv. Det jag gjorde för att effektivera min inlärning var att jag skrev ner en fråga jag ville ha svar på. I flyget till Venedig tog jag fram mitt häfte och började med att brainstorma alla möjliga olika tänkbara frågeformuleringar, för att till sist bestämma mig för en fråga och för mig blev det; Vad är det vi bygger?

Efter att jag bestämt mig för en frågeställning började jag reflektera kring frågan och skrev ner vad jag tänker om frågan just nu. Här kan man slänga fram alla möjliga tankar och funderingar,möjliga lösningar och faktorer som inverkar.

Efter att jag gjort det här låter jag saken bero. Frågan har jag med mig i mitt undermedvetna under resan och jag samlar information och olika intryck som hjälper mig i tankeprocessen. Under hemresan tog jag fram mitt häfte med frågeställningen och började sammanställa mina tankar och småningom kunde jag formulera mitt svar.

-Vad är det vi bygger?

-Jag skapar en plattform för unga entreprenörer som ska lära sig tillsammans, arbeta tillsammans men också resa tillsammans och växa tillsammans. Det är det jag håller på och bygger; en plattform för entreprenörer för tillväxt

Inlärningsprocessen kan sammanställas i 5 punkter

 • Vad är din frågeställning?

   

 • Vad tänker du NU om din frågeställning?

   

 • Lev livet, res, träffa nya människor, se nya platser, ta in nya intryck och ny information

   

 • Sammanställ dina intryck och tankar

   

 • Konkludera, vad är ditt svar?

   

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK