För några dagar sedan när jag kommit hem från jobbet kände jag mig väldigt trött. Jag hade tusen saker i huvudet och hade svårt att varva ner. Frun föreslog att jag skulle gå ut på en promenad och jag kom på tanken att gå ut över isen på Heimsjön och grilla korv på närliggande holme, "Prästasholmi", cirka 400 m från vårt hem.

Under denna vinter har jag jonglerat med flera olika typer av arbetsuppgifter. Jag kan klara att jonglera med tre bollar samtidigt, men tar jag med flera bollar så blir det svårare. Just nu räknar jag att jag har cirka nio projekt samtidigt på gång. Det är ju helt klart för många bollar i luften! Därför blir jag trött. Jag har varit trött också tidigare; för fem år sedan brände jag ut mig och då var jag verkligen trött.

Tröttheten denna vecka var dock annorlunda. Numera har jag lärt mig vilka mina olika kännetecken på trötthet är och när jag märker av dem vet jag att det är dags att bromsa in. Ett tecken, åtminstone för mig, är att min sömn blir störd. Jag har svårt att varva ner till natten eller så vaknar jag mitt på natten och har svårt att får sömn på nytt, det är svårt att slappna av helt enkelt. Livet behöver bestå av en balans mellan arbete och vila. Blir arbetspassen många och långa och stressen för stor blir man trött förr eller senare.

Företagets viktigaste resurs är företagaren själv."

Jag måste säga att det var väldigt skönt med korvgrillning! Det kändes som en minisemester och redan tanken på att få sätta på mig ute kläderna och gå ut i ensamhet kändes väldigt avstressande. Företagarens viktigaste resurs är företagaren själv. Det är inte dina kunder eller dina produkter eller ens dina anställda som är de viktigaste i ditt företag, utan den viktigaste personen i ditt företag är du. Om du älskar dig själv så kan du älska dina anställda och dina kunder. Ett sätt att återhämta sig är att grilla korv.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK