Return to site

Ringar på vattnet

TIME OUT med coachen

Ibland är det bra att ta TIME OUT- reflektera över sin situation, utvärdera sin strategi och tanka energi och motivation inför resten av matchen. I dessa små TIME OUT -inlägg vill jag som coach ge dig små tankar att reflektera vidare över.

En av mina vänner, berättade mig denna historia om en händelse ur hans liv. Denna man hade stora förväntningar på livet. Han var ambitiös och ville förändra världen. Men saker och ting gick inte framåt så snabbt som han ville och han blev trött och deprimerad, besviken. Han berättade för mig om en gång när han satt vid en spegelblank sjö på sommaren. Han satt där och tittade ut över den blanka vattenytan, kastade i en sten, funderade över livet och tyckte allmänt synd om sig själv.

När han grubblat över livets stora frågor och sin besvikelse en god stund tittar han upp och märker att sjön inte är spegelblank mera. Det hade bildats små vågor över sjön från stenen han kastat i vattnet. Den här händelsen talade starkt till den här killen. Han märkte att hans lilla bidrag i denna världen kan göra en stor skillnad p.g.a. att en sak leder till en annan, som leder till nästa. Precis som ringarna på vattnet. Du vet aldrig vad en relation kan leda till. Den person du uppmuntrar idag uppmuntrar en annan imorgon, som uppmuntrar en tredje osv. Du märker inte alltid hur du spelar en roll.

Speciellt när man börjar med något nytt går saker långsammare framåt än man trott. Jag pratade i en intervju för en tid sedan med ekonomen Mikael Still. Han sa samma sak, det tar alltid längre än man tror att komma i gång med ett företag. Men, när framgången kommer så kommer den alltid större än man tror. Framgången kommer på samma sätt som när min vän kastade stenen i vattnet. Den kommer när vi är trogen i det lilla. När vi tjänar våra kunder bra. När vi överskrider förväntningar. Vi vill helst ha stora stora vågor direkt, men ifall det enda vi har är en liten sten, så skall vi kasta den sten vi har så kommer vi få större ting senare.

Jag vill uppmuntra dig att tro på det du gör. Ge inte upp när vägen blir tung ibland. Fortsätt dag ut och dag in att vara trogen och göra det du brinner för, och lita på att större vågor kommer.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK