Return to site

Vi måste tala om psykisk ohälsa bland företagare

Jag blev utbränd för 5 år sedan, varje vår får jag ångest. Sedan jag blev utbränd har jag jobbat med min psykiska hälsa, för att orka och må bra. Det som har hjälpt mig är att träffa en professionell hjälpare, någon som jag får tala med och dela det jag bär på. Vi behöver lyfta upp det här med företagares psykiska ohälsa och våga tala om att det förekommer och är vanligt. Är det så att du mår dåligt så rekommenderar jag att du talar med någon om det.

 

När vi talar om entreprenörskap och om att starta eget företag, behöver vi också prata om psykisk ohälsa. Enligt en undersökning av Michael Freeman på University of California i San Francisco har företagare 50 % större sannolikhet, än den övriga befolkningen, att må psykiskt dåligt. Det kan vara fråga om depression, ADHD, olika beroenden, manisk-depression och självmordstankar.

Som företagare tar du risker och utsätts för press och det kan vara svårt att orka. Vi behöver lyfta upp det här och våga tala om att det är så. Är det så att du mår dåligt så rekommenderar jag att du talar med någon om det.

Jag blev utbränd för 5 år sedan, sedan dessa har jag jobbat med min psykiska hälsa, för att orka och må bra. Varje vår får jag ångest, men det som har hjälpt mig är att träffa en professionell hjälpare, någon som jag får tala med och dela det jag bär på. En gång räcker inte utan man behöver boka flera träffar och våga dela det man har inom sig.

Om du mår dåligt, kan du gärna kontakta mig! Jag är inte terapeut, visserligen präst i bakgrunden, men jag hjälper dig gärna att ta nästa steg för att må bättre.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK